Kekuatan PAN bukan pada ahli tapi pada DAP, PKR, dan atas pagar

keputusan prk 2016

Semakin hari semakin jelas, kekuatan PAS terletak pada ahlinya. termasuk DHPP. PAS perlu tambah lagi ahli PAS dan DHPP. DHPP perlu diperkukuhkan dan bersedia menjadi calon PAS di kawasan majoriti bukan Melayu. Kalah menang adalah adat dalam pertandingan. PAS terus kekalkan kemenangan di Kelantan tanpa bantuan DAP.

Ahli PAS yg lari masuk PAN semasa PRK ini memberi undi kpd PAN bersama undi dari DAP, PKR, pengikut Mahathir dan orang atas pagar. Kekuatan PAN bukan pada ahlinya tetapi pada DAP, PKR, dan pengaruh Mahathir buat masa ini. Yg jelas juga DAP menjadi ALONG kpd PAN. ALONG akan terus kuasai PAN dan menjadi proksi DAP utk kuasai undi Melayu.

Apakah PKR menjadi undi penentu selepas ini? Kalau DAP dapat pecahkan PKR dan wujudkan golongan pengkhianat dalam PKR sebagaimana DAP cuba pecahkan PAS dan kuasi golongan “pankhianat”, maka PKR akan terus merudum disamping ketiadaan pemimpin yg berwibawa seperti Anwar. Sekarang PKR pecah tiga: kumpulan DSWA, Rafizi dan Azmin.

Dengan UNDI SOLID PAS, ia menunjukkan kalau dicantum undi parti pembangkang semua, PAS sahaja menyumbang lebih 50% dalam Pakatan Rakyat sebelum ini. Itulah kekuatan PAS. Inilah sebab mengapa DAP tak mahu PAS kuat dan kuasai Pakatan kerana kebencian atas dasar rasis dan ultrakiasu dalam DAP, sptmana yang dikatakan oleh Prof. Dr. Riduan Tee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s